15.08.2016

Hasat ve kış hazırlığı


Erken olgunlaşan Chiltepin Amarillo ve Chi-Chien kapsüllerini hasat ettim ve ikiye kesip olabildiğince çekirdeklerini çıkardım.Hazırlanan kapsülleri 80C'de birkaç saat fırınlayarak kuruttum ve kahve değirmeninde çekerek küçük şişelerde dondurdum.Hazırlık sırasında Chiltepin Amarillo'nun plasentasının oldukça sulu olduğunu ve belirgin şekilde adeta chinenseyi hatırlatacak şekilde kokulu olduğunu gözlemledim.Acaba bu Capsicum bir chinense hibridi mi?
Chi-Chien ise ince kuru duvarlı ve belirgin koku yok.Her iki Capsicum da acı olmakla birlikte benim damak lezzetime uyanın Cayenne benzeri Chi-Chien olduğunu söyleyebilirim.Şimdi sırada Chi-Chien kapsülünün tazesinin tadımı ve Baccatum'ların kışlık hazırlığı var...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder