31.07.2016

Peruvian Pointer


2016'da yetiştirdiğim tek baccatum olan Peruvian Pointer'ın kapsülleri olgunlaştı.Erken budama sayesinde bodur ve çalı formunda gelişen bitkinin önce yeşil ve dik kapsülleri daha sonra kırmızıya dönüyor ve sarkıyor.Oldukça verimli bitkinin meyvelerinin lezzeti ve acılığı ise daha sonra değerlendirilecek.
Not:Olgun kapsüllerden birisini yemekle yiyerek değerlendirdim.Acılık yaklaşık 5000 SHU olmalı yani Jalapeno düzeyinde.Çok yakıcı ve kalıcı bir acılık sözkonusu değil.Belirgin bir koku veya kalıcı bir tat da yok.Kapsül duvarı oldukça ince ve kuru.Bu varyete salatalara renk ve acılık katmak için eklenebilir ancak mutlaka yetiştirilmesi gerekli diyemem.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder