6.01.2013

Pimenta da Neyde tadım notu

Pimenta da Neyde kapsülleri olgunlaşınca renk değiştirmediği için bu konuda sağlıklı bir değerlendirme yapmak oldukça zor.Bir süredir bitki üzerinde bekleyen kapsüllerden birisini koparıp dış ve iç yapısını görüntüledim ve tadını deneyimledim.İnce ve kuru bir dış kabuğa sahip kapsül kesildiğinde ortama belirgin bir chinense kokusu yayıldı.Bu koku bana daha çok Datil'i anımsattı.Ucundan tattığım kapsülün çok acı olduğunu söyleyebilirim.En az 200 000 SHU olduğunu düşündüğüm kapsülü bitirmek biraz zor olacak!Pimenta da Neyde kapsülleri lezzet olarak özgünlük yaratacak nüanslara sahip değil ancak bitkinin farklı yapısı yeterince çekici!Pimenta da Neyde baharda daha büyük kaba aktarıp büyütmeye devam edeceğim bir Capsicum hibridi. Bu arada fotoğraflardan da anlaşılabileceği gibi tohumların yeterince olgunlaştığı konusunda şüpheliyim.Tohum toplayıp biriktirmek açısından kapsülleri biraz daha bitki üzerinde bekletmek doğru olacak.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder