21.08.2011

Tricolor Variegata ile acı biber sosu yapımı

Acı biber meyvelerini değişik yöntemler ile saklayıp kış aylarında da kullanmak mümkün.En yaygın saklama yöntemi karaciğer kanserine neden olan aflatoksin oluşma riski taşıyan ve benim hiç tercih etmediğim kurutma yöntemi.Benim tercihim sağlık riski taşımayan dondurma yöntemi.Ancak bu yöntemde biber meyvesi , çözündüğünde yumuşayıp sulanacağından doğrudan yemek mümkün değil, sadece yemeklere lezzet vermek için kullanılabilir.Bu yöntemde biber meyvesi doğrudan dondurulabileceği gibi yaz aylarının lezzetli domatesleri ile bir sos da hazırlanabilir.
Acı biberli domates sosu yapımı;
Kullanılan malzemeler sadece biber ve domates.Bu sefer Tricolor variegata kullandım ve acılığı ile ilgili tecrübemden dolayı her bir sos kabı için birden biraz fazla biber meyvesinin yeterli olacağını düşünüyorum. Daha acı bir sos istenirse kap başına düşen biber meyvesi sayısı arttırılabilir.Kabaca doğranan malzemeler blenderda iyice çekildikten sonra plastik su bardaklarına dökülüp derin dondurucuda dondurulup saklanıyor.Bu yöntemle hazırlanan sos sorunsuz olarak bir sonraki mevsime kadar derin dondurucuda saklanabilir.Arzu edildiği zaman çözündürülen sos yemeklere eklenip lezzet ve acılık sağlanabilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder