Yakınımızın Brezilya'dan tohumunu getirip paylaştığı C. chinense 'Pimenta de Bico' kışı başarı ile atlatıp bahar aylarında yeni yapraklar çıkardı ve yaz aylarında da yoğun şekilde çiçek açtı.Temmuz ayı itibarı ile kapsüller de olgunlaşmaya başladı.Pimenta de Bico Brezilya mutfağında hemen her düzenlemede kendine yer bulan bir Capsicum varyetesi.Pimenta de Bico meyvelerinin hafif bir chinense tadına sahip olması, gevrek ve doğal biber lezzeti, acı olmaması bu tercihin en önemli nedenleri.Ayrıca Capsicumlarda sık görülmeyen form ve canlı renk de ilgi çekiyor olmalı.Pimenta de Bico'nun süs biberi olmasının ötesinde meze ve sofra düzenlemelerinde kullanılabilecek nadir chinense çeşitlerinden birisi olduğunu söylemek yanlış olmayacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder