Bir hibrid olan Fatalii Brown oldukça büyük ancak orta acılıkta kapsüllere sahip.Bahçede yetiştirdiğim 2 bitkinin meyveleri olgunlaştığı için hasat edip fırınlamaya karar verdim.Kapsülleri uzunlamasına ikiye bölüp turbo fonksiyonda 70 dereceye ayarladığım fırında yaklaşık 5 saat tuttum.Kapsüllerin yeterli oranda kuruyup kurumadıklarını ancak parçaları kontrol edip sertliklerini değerlendirerek anlamak mümkün oluyor.70 derece yanma riski yaratmayan bir sıcaklık seviyesi ancak sürenin biraz uzun olduğu da kesin.Küçülen ve sertleşen kapsül parçaları daha koyu bir renk aldı.Mutfak robotunda parçaladığım Fatalii Brown'lar isota benzer bir görünüm aldı.Kapaklı bir kavanoza aktardığım Fatalii Brown tozunu derin dondurucuya koydum.Çok acı olmayan, chinense lezzet ve kokusunun hakim olmadığı, hoş bir pul biber daha!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder